Home Ontdek het museum Plan je bezoek Nieuws Over ons Steun ons Contact

Met volle tevredenheid kijken wij terug op een zeer succesvolle start van de thema-tentoonstelling die het museum heeft ingericht.

De thema-tentoonstelling richt zich met name op gebeurtenissen op en rond het vliegveld Woensdrecht in de periode 1940- 1945, waarbij o.a. aandacht wordt besteed aan de tijdens die periode vele neergestorte vliegtuigen en neergekomen V1’s (een soort vliegende bommen) en de V2 projectielen in de Zuidwesthoek op hun route naar de haven van Antwerpen.

Bovendien wordt aandacht besteed aan opgravingen van vliegtuigen in de omgeving, waarvan gevonden onderdelen in vitrines zijn te zien.

Deze onderdelen zijn afkomstig van het Engelse jachtvliegtuig Vickers Supermarine Spitfire, een vliegtuig dat vooral heeft bijgedragen aan de vernietiging van het luchtoverwicht van de bezetter.

Om 13.00 uur op zaterdag 30 april j.l. werd de thematentoonstelling geopend door Jeffrey van Agtmaal, wethouder van de gemeente Woensdrecht.

Daarna was er druk bezoek van personen die belangstelling hadden voor dit thema, en daarbij vaak hun eigen verhaal meenamen over eigen gebeurtenissen of bijvoorbeeld van familieleden gedurende die periode.

Zelfs waardevolle voorwerpen en documenten werden aangedragen.

Al met al dus voor velen  een geweldige middag, ook vaak met herkenning van gebeurtenissen en andere bezoekers.


De tentoonstelling zal ongeveer drie maanden te zien zijn.

Zowel Zuid West TV als Zuid West FM besteden aandacht aan deze gebeurtenis. Dat betekent dat de uitzendingen hierover op regelmatige tijden zijn te zien en te horen bij Zuidwest TV en Zuidwest FM.

Via deze link is de uitzending ook online te bekijken: Nieuwe expositie over Tweede Wereldoorlog in luchtvaartmuseum Wings over Woensdrecht (zuidwestupdate.nl)Unieke thema-tentoonstelling geopend!