Home Ontdek het museum Plan je bezoek Nieuws Over ons Steun ons Contact

16 november 2019

100 jaar luchtvaart

Dit jaar bestaan Fokker, de KLM en het NLR 100 jaar. Het afgelopen jaar heeft al een aantal festiviteiten plaats gevonden om dit jubileum te vieren.

Als museum ‘Wings over Woensdrecht’ hebben wij ook een goede reden om stil te staan bij '100 jaar luchtvaart'. Ook in deze regio zijn namelijk al heel vroeg activiteiten op het gebied van luchtvaart ontstaan. Dat deze naderhand zijn overgegaan in het eerder genoemde Fokker, bewijst wel dat hier serieuze prestaties op luchtvaartgebied werden geleverd. Bovendien zijn deze activiteiten nauw verbonden geweest met het vliegveld Woensdrecht.

Tentoonstelling

Over '100 jaar luchtvaart' heeft het museum een tentoonstelling ingericht. De opening ervan is op 15 november ingeluid in het gemeentehuis van Woensdrecht met een presentatie door Jan Dammer over de geschiedenis van de luchtvaart in onze regio.
Boekpresentatie

Bovendien werd het boek over de Fokker F25 Promotor van Theo Wesselink gepresenteerd. De lezing werd georganiseerd door Stichting Luchtvaart Erfgoed Woensdrecht (van het museum Wings over Woensdrecht).

Een uitgebreid verslag van deze druk bezochte avond vindt u op woensdrecht.nieuws.nl

Persbericht 17-10-2019

1000ste bezoeker Museum Wings Over Woensdrecht.  

Een trotse voorzitter Sjaak van Loon en de aanwezige vrijwilligers verwelkomden de 1000ste bezoeker in het luchtvaart erfgoed museum Wings Over Woensdrecht in en nabij de Volksabdij te Ossendrecht waar deze gevestigd is. De gelukkige 1000ste bezoekster was Mevr. Lenie van Dijl uit Essen,  is lid van een kookgroep uit Roosendaal die als extra activiteit een visite aan het museum brachten.

Wij zijn trots dat er in zo korte tijd zoveel mensen het museum hebben weten te vinden. Volgens van Loon komt dat omdat de vrijwilligers veelal oud personeelsleden van Aviolanda -Elmo Fokker en de vliegbasis hun jarenlange ervaring in de vliegtuigbouw met passie aan de bezoekers kunnen vertellen.


De prijs is natuurlijk ook heel aantrekkelijk en daar zit nog een gratis kopje koffie bij en wat genuttigd kan worden in het restaurant de Blauwe Pauw een unieke locatie op de Brabantse wal.De bezoek dagen zijn woensdag middag en Zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op afspraak voor groepen boven de 10 personen dagelijks ,deze kunnen via de website www.wings-over-woensdrecht.nl aangevraagd worden.

De verrassing voor de 1000ste bezoeker was een jaar abonnement voor het museum en een diner bon namens restaurant de Blauwe Pauw en natuurlijk een bosje bloemen van en namens de vrijwilligers van het museum.

Foto’s: Alex Pijnen