Home Ontdek het museum Plan je bezoek Nieuws Over ons Steun ons Contact

EEN PAAR WENSEN IN VERVULLING GEGAAN

Zaterdag 28 augustus j.l. is aan de openingsuren van ons museum een feestelijk tintje gegeven omdat we met minder corona- restricties weer in staat zijn meer voor de bezoeker te kunnen betekenen, en het feit dat het museum is uitgebreid met een extra ruimte.

Francois Coppens, eigenaar van het bedrijf UAV+ en docent voor het drone-brevet, was bereid gevonden om samen met zijn assistent Ian Kipping demonstraties te geven met vliegende drones. De naam UAV betekent hier "Unmanned Aerial Vehicle", een onbemand vliegend voertuig. En in dit geval dus een drone. Dit trok veel belangstellenden, ook vooral vanwege het feit dat de drones waren uitgerust met camera's waardoor de omgeving op een groot monitorscherm kon worden gevolgd.

De reeds bovengenoemde extra ruimte hebben de vrijwilligers tijdens de coronaperiode ingericht als praktijkruimte waar de bezoeker de bij het vlieguigonderhoud gebruikte technieken en gereedschappen daadwerkelijk kan ervaren.
Meer foto’s

Wij willen, indien mogelijk samen met andere instellingen, vooral de jeugd bereiken om enthousiasme voor de luchtvaart te creëren.

Deze regio geeft immers veel gelegenheid tot het kunnen gaan werken in de luchtvaartsector. We denken hierbij aan de vliegbasis Woensdrecht en het Aviolanda Aerospace Business Park.

Omdat we deze extra ruimte hebben verkregen kan nu ook eindelijk een andere grote wens in vervulling gaan. We kunnen nu namelijk beginnen met het inrichten van een bibliotheek waar we onze mooie en unieke verzameling boekwerken op luchtvaartgebied kunnen gaan tonen.

Bijgaande foto's geven een indruk van deze gedenkwaardige gebeurtenis.