Wat valt er te beleven? - Wings Over Woensdrecht

Wings over Woensdrecht
Ga naar de inhoud
Wat we u laten zien en beleven
Zoals het vliegveld er uitzag rond de 2e Wereld Oorlog, de Duitse bezetting, de periode '44-'45 toen het eerste Nederlandse squadron op Woensdrecht was gestationeerd, het demonstratieteam van de Luchtmacht: Whisky Four.
Hoe Fokker zich in 1955 vestigt op het vliegveld. De uitbreiding die daarna volgt. De vliegtuigen die hier gerepareerd en gereviseerd werden (maar ook in het buitenland, na crashes), de documentatie en het materiaal dat men daarvoor gebruikte. Ook ELMO dat al decennia lang kabelbomen bouwt voor vliegtuigen. We laten u zien hoe dat in zijn werk gaat.

Collectie
Onze collectie bestaat uit tastbare herinneringen aan de mensen en de vliegtuigindustrie op Woensdrecht. Tastbaar, zoals originele vliegtuigonderdelen, gereedschap, speciale instrumenten, modellen en documenten.
Aangevuld met foto's en (soms heel) persoonlijke herinneringen, laten wij u beleven wat dit vliegveld en haar activiteiten voor de mensen rondom Woensdrecht hebben betekend.'
Hieronder een greep uit onze verzameling.
Klik op de miniaturen om in te zoomen
Bekijk ook deze video over ons museum
Wilt u iets schenken?
Met elke bijdrage, groot of klein, geeft u het museum de kans om te bouwen aan de toekomst.
Wilt u een periodieke gift doen? Neemt u dan s.v.p. contact met ons op.
ANBI instelling
Wij zijn een ANBI (algemeen nut beogende instelling), een gift mag u daarom aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt een eenmalige schenking in geld doen, met een klein of groot bedrag levert u al een belangrijke bijdrage aan het museum.

Direct doneren?
Wilt direct iets doneren? Klik dan hier voor verdere informatie.

Voorwerpen
Heeft u voorwerpen, foto's of documenten die goed zouden passen bij onze collectie, en zou u die aan ons willen schenken?
En wilt u weten hoe dat in zijn werk gaat?
Hier leest u er meer over.

Terug naar de inhoud